Babycakes / Уреди за понички, кексчета, пайове, тарталети и апетитки

рецепти и съвети




Присъединете се към дискусиите на Babycakes. Опитайте с някои от нашите любими рецепти и идеи или споделете вашите рецепти и снимки с всички от общността Babycakes.

Чийзбургер Cups
рецепти и съвети



Продукти:

говеждо месо

1/2 малка глава лук , нарязан

1 чаена лъжица чесън  на прах

1 чаена лъжица домашна чубрица

1 чаена лъжица сол

черен пипер на вкус

1-1/2 супена лъжица сос Уорчестър

1-1/2 чаши настъргано сирене чедър

1/2 чаша прясно мляко

Готов микс за солени мъфини

2 яйца

 

Топинг

какъвто обикновено добавяте към вашите бургери : кетчуп , горчица, кисели краставички и т.н.

 

Начин на приготвяне:

1 ) Загрейте уреда за кексчета, пайове, тарталети и апетитки Babycakes Cupcake Maker и  напръскайте със спрей за готвене.

2 ) В тиган запържете говеждо месо , добавяйки, лука и всичките  подправки.

3) След като говеждото месо е сготвено и лукът е омекнал , отстранете от котлона и оставете да изстине за няколко минути преди да прибавите сос Уорчестър и 1 чаша сирене чедър.

4 ) Смесете млякото , микса и яйца в малка купа. Слагайте по-малко от супена лъжица във всеки от 8-те резервоара на уреда за кексчета Babycakes Cupcake Maker.  

5 ) Отгоре разделете сместа от месото равномерно по всички резервоари на уреда.

6 ) Печете за 10-15 минути. Извадете пайовете и ги оставете да изстинат за няколко минути преди сервиране.  

7 ) Поднасете с гарнитура.

Ванилови кексчета - Вегетарианска рецепта
рецепти и съвети



Състав:
1 чаша неподсладено бадемово мляко
1 чаена лъжичка ябълков оцет
1 1/4 чаши брашно
2 супени лъжици царевично нишесте
3/4 чаена лъжица бакпулвер
1/2 чаена лъжичка сода за хляб
1/2 чаена лъжичка сол
1/3 чаша олио от рапица
3/4 чаша захар
1 1/2 чаени лъжички чист екстракт от ванилия

Начин на приготвяне:
Загрейте уреда за кексчета, пайове и тарталети Babycakes Cupcake Maker и използвайте хартиени форми за печене. Напръскайте леко с ъс спрей за готвене .
Смесете млякото и оцета в една мерителна чашка и оставете за няколко минути, за да се получи добра закваска .
Пресейте брашното, царевичното нишесте, бакпулвера, содата и солта в голяма купа и разбъркайте.
Разбийте заедно бадемово мляко, олио, захар и екстракт от ванилия в голяма купа. Довете течните съставки към сухите и разбъркайте докато получите гладка смес .
Напълнете фирмите на уреда за кексчета, пайове и тарталети Babycakes Cupcake Maker на две трети и печете в продължение на 20 минути.

Извадете ги на решетката и оставете да се охладят.

За ваниловата глазура:
½ чаша нехидрогенирано растително масло
½ чаша нехидрогениранмаргарин
3 ½ чаши пудра захар, пресята
1 ½ чаена лъжичка екстракт от ванилия
¼ чаша обикновено соево мляко или соева сметана
Разбийте растителното масло и маргарина заедно докато добре се комбинират и се получи пухкава смес. Добавете захарта и разбъркайте добре. Добавете ванилията и соевото мляко и бъркайте още 5 до 7 минути, докато стане пухкава смес.

Украсете!



Шоколадови Чили Мъфини
рецепти и съвети




Състав:
2 малки пресни люти чушки или 1 чаена лъжичка червен лют пипер
3 яйца
1 чаша меко масло
1 чаена чаша пудра захар
1/2 чаша мляко
1 1/2 чаши пресято брашно

1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
100 гр. тъмен шоколад
1 супена лъжица какао на прах

За глазурата и декорацията ще са ви необходими:
100 гр.  нарязан черен шоколад
20 гр. масло
1/3 чаша сметана
люти чушки за декорация

Начин на приготвяне:

Изчистете лютите чушлета от семената и след това поставете чушките в чаша с 1/4 топла вода, за да се накиснат в продължение на 10 минути.
В купа разбийте  яйцата,  маслото и захарта  докато получите пухкава смес.
Добавете мляко, брашно и ванилия и отново разбийте добре. Добавете тъмния шоколад , какаото на прах и 1/2 от водата, в която накиснахте чушлетата.
С помощта на лъжица напълнете с готовото тесто горе-долу до средата резервоарите на Уреда за кексчета Babycakes Cupcake Maker. Печете кексчетата около 8 минути или докато в средата са сравнително твърди на пипане. Погрижете се да не ги проверявате често, защото ще удължите процеса на печене. Прехвърлете кексчетата на поднос и оставете да се охладят напълно преди да ги покриете с глазура. В същото време, за да приготвите глазурата, сложете шоколада и маслото в Уреда за топене на шоколад Babycakes Melting Pot. Когато сместа започне да се топи, намалете шоколадиерата на по-ниската степен като бъркате непрекъснато до получаване на гладка смес. Свалете купата от Уреда за топене на шоколад  Babycakes Chocolate Melting Pot, добавете сметаната и останалата чили вода и разбъркайте добре. Оставете глазурата да престои за 10 минути и ще стане финна и мека. След това използвайте поша, за да украсите мъфините като най-отгоре декорирате с малки пресни люти чушки. Поканете приятели или любим човек, отворете си бутилка хубаво вино и... сладки февруарски празници с Babycakes Makers :)

 


Ябълкови пайчета
рецепти и съвети



Състав:

·         3 чаени чаши  брашно

·         1 чаена чаша захар

·         1/2 чаена чаша  кафява захар

·         2 чаени лъжици  бакпулвер

·         1/2 чаена лъжица  сода

·         1 чаена лъжица сол

·         2 чаени лъжици канела

·         3 яйца

·         1 чаена чаша зехтин

·         1/2 чаена чаша заквасена сметана

·         2 чаени лъжици  ванилия

·         2 чаени чаши настъргани ябълки

Начин на приготвяне

В средно голяма купа смесете сухите съставки: брашното,  захарта, кафявата захар, бакпулвера, содата, солта и канелата.
В голяма купа смесете яйцата, олиото, сметаната и ванилията.
Постепенно добавете сухите съставки към мокрите съставки разбъркайте само докато комбинирате.
Прибавете настърганите ябълки.
Напълнете 2/3 от хартиените чашки с тестото.
Печете в уреда за кексчета и пайове 
Babycakes CupCake Maker за 8 -13 минути или докато клечка за зъби поставена в центъра не  излезе  чиста. Извадете и охладете за 5 минутки на решетката за окончателно охлаждане.


За ябълковият пай (пълнежа):

·         3 ябълки, ситно нарязан

·         1 -2 супени лъжици  масло

·         2 супени лъжици  кафява захар

·         1 чаена лъжица лимонов сок

·         1/4 чаена лъжица  канела

Поставете нарязаните ябълки, маслото, кафявата захар, лимоновият сок и канелата в малък   тиган и варете на умерен огън за около 8 - 10 минути, докато ябълките омекнат. Разбърквайте от време на време.
Оставете  сместа да се охлади.
Издълбайте кексчетата и запълнете със сместа от ябълки.

За глазурата:

·         2 пакета масло със стайна температура

·          около 800 гр. пудра захар

·         3-4 супени лъжици прясно мляко или сладкарска сметана

·         1 чаена лъжица  ванилия

·         канела на вкус

Великденски козуначени кексчета
рецепти и съвети



Състав:

1/2 кг. брашно

1/2 ч. чаша захар

4 яйца + 1 жълтък

1/2 ч. чаша мляко

1/2 ч. чаша олио

1/3 от кубчето мая (15 гр.)

1 с. лъжица ванилия

щипка сол

кората на 1 лимон

1 буркан със сладко от зелени смокини


Начин на приготвяне:

Маята се размива в 2-3 супени лъжици затоплено мляко заедно с 1 лъжица двойно пресято брашно и 1/2 чаена лъжичка захар и се оставя на топло. През това време се разбиват поотделно жълтъците и белтъците. В съд с подходящ размер се пресява брашното. Добавят се солта, настърганата лимонена кора, ванилията и захарта и се разбъркват добре. В кладенче се изсипват разбитие жълтъци, мляко, белтъци и мая и се замесва тесто с въртеливи, осукващи движения. Добавя се олиото и се меси докато тестото поеме цялата мазнина. Омесеното тесто се поставя на топло място (30-35) за да втаса.

След като удвои обема си, се меси отново върху добре намазнена повърхност и отново се слага да втаса. Използвайте уреда за кексчета Babycakes Cupcake Maker, тъй като това тесто е по-меко от стандартното козуначено тесто. След като омесите тестото напълнете резервоарите на уреда за кексчета Babycakes Cupcake Maker. В средата поставете цяла смокиня и печете в уреда около 10 минути. След като се изпекат, кексчетата се мажат с жълтък разбит с няколко капки мляко, поръсват се със захар и се оставят да престоят. От половин килограм брашно се получават около две дузини кексчета.

Кексчетата могат да се пълнят с ядки, стафиди, сладко и шоколад. Зависи само от вашето въображение.

 

Гост 31 Юли 2012г.
Пробвах кексчетата с маслина, вместо череша и разбира се без захар, ами солени. Чудесни станаха. Цяла вечер си хапвахме солени кексчета за мезе :) мммммм...
Svesharite - Admin 18 Септември 2013г.
Много хубав сайт !!!!!
Гост 1 Октомври 2013г.
Веднъж попаднах на интересен клип за вас ! Със доставка ли се поръчва че не разбирам английски от клипчето !!!
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg